Genel

İstanbul’da Bugün Sağanak Yağış Uyarısı

İstanbul’da bugün gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı uyarısı var. Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceğini söyleyebiliriz. En azından bu tahmin ediliyor. Ama tabi yine de sizlerle meteoroloji bilgilerini paylaşmış olalım.

Marmara ve İstanbul için Sağanak Yağış Uyarısı

Türkiye sıcak bir yaz geçiriyor. Bu gün ve hafta sonunda da sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerinde seyredecek. Ancak bugün için kısa süreli de olsa sağanak yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabahtan itibaren İstanbul’un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak, yerel kuvvetli yağışlar beklendiğini öngördü. İstanbul için uyarı, özellikle Anadolu yakasına yapıldı.

Sağanak yağışların, bunaltıcı sıcak havaları kısa bir ara vereceği belirtildi. Ancak yağışların, aynı zamanda olumsuzluklara da neden olabileceği hatırlatıldı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması istendi.

Ülke Genelinde Hava Durumu

Sadece Marmara için değil, yağış beklentisi Batı Karadeniz, orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi, Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimleri içinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var.

Ülke genelinde ise bugün havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. En yüksek sıcaklık değerleri ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 40 derece civarında olacak.