Genel

Bursa’da traktör kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde eşiyle birlikte tarlalarını sürmek için yola çıkan bir kişi, traktörünün kontrolünü kaybederek kaza yaptı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybederken, eşi ise ağır yaralandı.

Traktör eğimli yolda kontrolden çıktı

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Orhaneli’ye bağlı kırsal Tepecik Mahallesi’nde meydana geldi. Muhammet Acar (65) isimli vatandaş, eşi Cahide Acar ile birlikte tarlalarını sürmek için evlerinden 16 NT 174 plakalı traktörüyle ayrıldı. Eğimli bir yolda inişe geçen traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrulmaya başladı.

Sürücü hayatını kaybetti, eşi hastaneye kaldırıldı

Savrulan traktörden fırlayan Muhammet Acar, ağır yaralandı. Eşi Cahide Acar ise traktörün altında kalarak sıkıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Muhammet Acar’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Eşi Cahide Acar ise itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla traktörün altından çıkartılarak ambulansla Orhaneli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından durumu ağır olan Cahide Acar, Bursa kent merkezindeki Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Soruşturma başlatıldı

Kazada hayatını kaybeden Muhammet Acar’ın cenazesi ise Orhaneli Devlet Hastanesi’nin morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kazanın nedenini araştırıyor.