Genel

MİT’ten PKK’ya büyük darbe: Özel operasyonlarda kullanılan terörist etkisiz hale getirildi

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın özel operasyonlarda kullanmak için eğittiği ‘Rezan Botan’ kod adlı Rezan Güngen’i Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Güngen’in geçmişte yakın akrabalarının da terör örgütüne katıldığı ve öldürüldüğü ortaya çıktı.

Teröristin ailesi de örgüt üyesiydi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; MİT’in sınır ötesi operasyonları etkili bir şekilde devam ediyor. MİT, Irak’ın kuzeyinde kurduğu istihbarat ağı ve saha ajanları sayesinde PKK/KCK terör örgütüne göz açtırmıyor.

MİT’in takibine takılan ‘Rezan Botan’ kod adlı Rezan Güngen’in, 1998 yılında Antalya’nın Kepez ilçesinde doğduğu belirlendi. Güngen’in babası Mehmet Güngen ve amcasının oğlu Serdar Güngen’in de 2015 yılında PKK/KCK terör örgütüne katıldığı ve 2017 yılında Tunceli’de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada etkisiz hale getirildikleri tespit edildi.

Güngen’in, çevresindeki örgüt sempatizanlarının yönlendirmesiyle 2019 yılında Irak’ta Mahmur kampına gittiği belirlendi. Burada PKK’nın sözde gençlik yapılanması YBŞ’ye katılan Güngen, daha sonra örgütün silahlı kanadına geçti.

Özel operasyonlarda kullanılıyordu

Güngen’in, PKK’nın özel operasyonlarda kullanmak için eğittiği ve saldırı/sabotaj eğitimleri verdiği teröristler arasında yer aldığı ortaya çıktı. Güngen, aynı zamanda örgütün sözde Sincar sorumlusu olarak da faaliyet gösteriyordu.

MİT, Güngen’in yerini tespit ettikten sonra harekete geçti. Süleymaniye kırsalında düzenlenen operasyonla Güngen, etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, Güngen’in yanında bulunan diğer teröristlerin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terör örgütü büyük şok yaşıyor

MİT’in son dönemde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yöneticileri ve eğitmenleri birer birer etkisiz hale getiriliyor. Terör örgütü, MİT’in sınır ötesi operasyonları karşısında büyük şok yaşıyor.

MİT, terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarını ve faaliyetlerini yakından takip ediyor. MİT, terör örgütüne yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor.