Genel

Konya’da kafede tabancalı saldırı: 1 ölü, 3 tutuklu

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir kafede oturan Selman Özey (36), yanına gelen 3 kişi tarafından çıkan kavgada tabancayla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Özey, bu sabah yaşamını yitirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, 1’i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olay güvenlik kamerasında

Olay, salı günü saat 23.00 sıralarında Sille Subaşı Mahallesi Hükümet Caddesi’nde bulunan bir kafenin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Selman Özey ile aralarında para meselesi bulunan Ali Kemal Usta, Niyazi Usta ve Ahmet Çiçek isimli şahıslar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüphelilerden ikisi belinden çıkardığı tabancayla Özey’e ateş etti. Bacaklarından yaralanan Özey, yere yığılırken, şüphelilerden biri tekrar ateş ederek olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Özey, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olay anı ise çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde hafif ticari araçla gelen 3 kişinin Selman Özey ile kavga ettiği, şüphelilerden ikisinin belinde taşıdığı tabancayla Özey’in bacaklarına doğru ateş ettiği, Özey’in yere düştüğü, bu sırada içlerinden birinin tekrar ateş edip, ardından da kaçtıkları görüldü.

Şüpheliler yakalandı

Polis ekipleri olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemede şüphelilerin, 42 ASB 555 plakalı kiralık ticari araçla olay yerine geldikleri ve aracı Karatay ilçesinde bir apartmanın önündeki otoparka bırakarak kaçtıkları belirlendi. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri bölgede yaptığı aramada aracın yanındaki boş arazide siyah poşet içinde 3 tabanca buldu. Tabancalar kriminale gönderildi.

Polis ekipleri olaya karıştığı tespit edilen Ali Kemal Usta, Niyazi Usta, Ahmet Çiçek ve Halil E.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde kavganın aralarındaki para meselesinden kaynaklandığını söyledikleri öğrenildi.

3 şüpheli tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Kemal Usta, Niyazi Usta ve Ahmet Çiçek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halil E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, tabancayla vurulan Selman Özey’in hastanedeki yaşam mücadelesini bu sabah kaybettiği bildirildi. Özey’in cenazesi, otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.