Genel

30 Ağustos’ta 4 Büyük Raylı Sistem Ücretsiz

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz hizmet verecek. Bu karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 30 Ağustos 2023 tarihinde saat 00.00 ile 23.59 arasında Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olarak işletilecek. Bu kararla, vatandaşların bayram coşkusunu paylaşmalarına ve anma törenlerine katılmalarına imkan sağlanacak.

Raylı Sistemlerin Önemi

Marmaray, Avrupa ile Asya’yı denizin altından birleştiren dünyanın en uzun su altı tünelidir. 2013 yılında açılan Marmaray, günde yaklaşık 500 bin yolcu taşıyor.

Başkentray, Ankara’nın merkezindeki Sincan ve Kayaş ilçeleri arasında hizmet veren banliyö trenidir. 2018 yılında açılan Başkentray, günde yaklaşık 200 bin yolcu taşıyor.

İzban, İzmir’in Aliağa ve Selçuk ilçeleri arasında hizmet veren banliyö trenidir. 2010 yılında açılan İzban, günde yaklaşık 350 bin yolcu taşıyor.

İstanbul Havalimanı Metrosu, İstanbul’un Avrupa yakasındaki Gayrettepe ile yeni havalimanı arasında hizmet veren metro hattıdır. 2021 yılında açılan İstanbul Havalimanı Metrosu, günde yaklaşık 150 bin yolcu taşıyor.

Bu raylı sistemler, Türkiye’nin en büyük şehirlerindeki trafiği azaltmakta, yolculara konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı sunmaktadır.