Genel

Uyuşturucu parası yüzünden kavga eden torbacılardan polise tüfekli saldırı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde uyuşturucu ticareti yapan iki grup arasında çıkan kavgada, olay yerinden kaçan 2 torbacının saklandığı eve giren polis ekiplerine tüfekle ateş açıldı. Olayda kimse yaralanmazken, özel harekat ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Olay nasıl gelişti?

Olay, dün akşam saatlerinde Birecik ilçesine bağlı Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. ve H.T. isimli 2 torbacı, uyuşturucu parasını alamadıkları bir grupla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada silahlar da kullanılırken, M.K. ve H.T., olay yerinden kaçarak Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan iki katlı bir eve sığındı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, mahallede geniş güvenlik önlemleri alarak evi kuşattı. Kavgaya karışan diğer grup ise olay yerinden uzaklaştı.

Polise tüfekle ateş açtılar

Polis ekipleri, evde saklanan M.K. ve H.T.’nin teslim olmalarını istedi. Ancak 2 torbacı, polislere tüfekle ateş açarak karşılık verdi. Bunun üzerine olay yerine özel harekat ekipleri çağrıldı.

Özel harekat ekipleri, evin kapısını kırarak içeri girmeye çalıştı. Ancak 2 torbacı, polisleri görünce bir kez daha tüfekle ateş etti. Polisler de şüphelilerin ateşine anında karşılık verdi.

2 şüpheli gözaltına alındı

Çatışmanın ardından kapının kırılmasıyla eve giren özel harekat ekipleri, M.K. ve H.T.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin üzerinden ve evden çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Gözaltına alınan 2 şüphelinin daha önce de ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan kaydının olduğu belirlendi.

Kaçan şüpheliler aranıyor

Gözaltına alınan 2 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kavgaya karışan diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.