Personel Alımı

Hükümetten İstihdam Seferberliği: 1 Milyon 300 Bin Kişiye İş İmkanı

Hükümet, enflasyonla mücadele ederken istihdamı da arttırmak için kolları sıvadı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte yeni bir çalışma başlatan hükümet, 2023 sonuna kadar en az 1 milyon 300 bin kişinin özel sektörde işe yerleştirilmesini hedefliyor.

Nitelikli İstihdam İçin Kadın, Genç ve Engelli Önceliği

Hükümetin istihdam seferberliği kapsamında, nitelikli iş gücü oluşturmak için kadın, genç, engelli, işsizlik ödeneği faydalanıcısı ve yüksek öğretim mezunu gruplara öncelik verilecek. Bu gruplardan en az 450 bin kadın, 450 bin genç, 25 bin engelli, 45 bin işsizlik ödeneği faydalanıcısı ve 250 bin yüksek öğretim mezunu, İŞKUR aracılığı ile istihdama kazandırılacak.

Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları Artacak

Hükümetin istihdam seferberliği kapsamında, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları da sıklaştırılacak. Bu programlar sayesinde, iş arayanlara meslek edindirme, geliştirme ve uyum sağlama imkanı sunulacak. Ayrıca, işverenlere de nitelikli eleman temini konusunda destek olunacak.

Yılın ilk altı ayında 22 bin 365 kişi bu programdan yararlandı. Önümüzdeki dönemde ise 58 bin kişiye ilave olarak gençlerden oluşan 54 bin kişi için de çalışma yapılıyor. Aktif programa katılan kişi sayısı ise 14 bine ulaştı.

Savunma ve Bilişim Sektörüne Yönelik Eğitimler Düzenlenecek

Hükümetin istihdam seferberliği kapsamında, savunma ve bilişim sektörüne yönelik de eğitimler düzenlenecek. İŞKUR ve Savunma Sanayi Başkanlığı arasında yapılan anlaşma ile üniversiteden yeni mezun gençlere yönelik eğitimler gerçekleştirilecek.

Eğitim programları ile savunma ve bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirilecek. Böylece büyük eleman açığı bulunan bulut bilişim, siber güvenlik, yazılım geliştirme, mobil yazılım uzmanı, oyun geliştirme uzmanı gibi meslekler için iş gücü yetiştirme programları düzenlenecek.

Eğitimlere katılmak için internetten ön başvuru yapılabiliyor. Kurslardan faydalanmak için İŞKUR’a kayıtlı olmak, 15 yaşın üzerinde bulunmak, yaş üst sınırını aşmamış olmak, emekli olmamak, mesleğin gereklerine uygun olmak gibi şartlar aranıyor.

İŞKUR Yılın İlk Altı Ayında 584 Bin 81 Kişi İşe Yerleştirdi

Hükümetin istihdam seferberliği kapsamında, İŞKUR yılın ilk altı ayında özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında 584 bin 81 kişi işe yerleştirdi. Bu sayının yıl sonuna kadar artması bekleniyor.

Hükümet, istihdam seferberliği ile hem ekonomik büyümeye hem de sosyal refaha katkı sağlamayı hedefliyor.