Personel Alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4.501 Personel Alacak! Başvuru Şartları Neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kendi bünyesinde daimi olarak istihdam etmek üzere 4.501 personel alımı yapacağını duyurdu. Alınacak personeller arasında güvenlik görevlisi, elektrik tesisatçısı, sıhhi tesisatçı, havuz suyu operatörü ve iklimlendirme personeli bulunuyor. Başvuru şartları ve süreci haberimizde.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı İlanı Resmi Gazetede Yayınlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, resmi gazetede yayınlanan ilana göre 4.501 personel alımı yapacağını açıkladı. İlana göre, bakanlık bünyesinde 3.622 koruma ve güvenlik görevlisi ile 879 destek personeli (bakım-onarım) alınacak.

Personel alımına ilişkin bakanlık tarafından yapılan açıklamada “yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmadan 2022 yılı KPSS B grubu KPSS P93 puanı esas olarak 3.622 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve KPSS P94 puanı esas olarak 879 Destek Personeli (Bakım-Onarım) yapılacaktır.” denildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına Hangi Meslek Gruplarından Personel Alınacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023 yılı sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi ve destek personeli (bakım-onarım) alım ilanını yayınladı. Buna göre bakanlık aşağıda sayıları belirtilmek üzere bay bayan güvenlik görevlisi, elektrik tesisatçısı, sıhhi tesisatçı, havuz suyu operatörü ve iklimlendirme personeli alımı yapacak.

  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 3.622
  • Elektrik Tesisatçısı: 300
  • Sıhhi Tesisatçısı: 300
  • Havuz Suyu Operatörü: 150
  • İklimlendirme Personeli: 129

Bu belirtilen kadrolara toplamda 4 bin 501 personel alınacak olup istenilen şartlar ve diğer tüm detaylar aşağıda ayrıntıları ile birlikte verilmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımına başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki şekilde, yerde ve zamanda başvurularını yapabilecekler.

  • Aday başvuruları, 28 Ağustos 2023 (00.00) – 06 Eylül 2023 (17.00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ([1]) adresi üzerinden elektronik olarak yapılacaktır.
  • Adaylar, başvuru için gerekli belgeleri başvuru sisteminde belirtilen istenilen formatta yükleyeceklerdir.
  • Kariyer Kapısı ([1]) adresi üzerinden yapılmayan, posta yolu veya elden başvuru şeklinde yapılan ve bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımına başvurmak isteyen adayların aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

Genel Şartlar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, milli savunmaya karşı işlenen suçlar, Devlet sırlarına karşı işlenen suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak ve sonucunun olumlu olması,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

Özel Şartlar

  1. Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonları için;
    • Üniversitelerin ön lisans düzeyindeki eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
    • Son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (06 Eylül 1983 ve sonrasında doğmuş olanlar),
    • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak,
    • Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak,
  2. Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Elektrik Tesisatçısı) pozisyonları için;
    • Ortaöğretim (lise ve dengi) öğreniminden mezun olmak,
    • Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik Tesisatçısı (En az seviye 3) sertifikasına ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış Elektrik Tesisatçısı (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak,
  1. Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Sıhhi Tesisatçı) pozisyonları için;
    • Ortaöğretim (lise ve dengi) öğreniminden mezun olmak,
    • Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sıhhi Tesisatçı (En az seviye 3) sertifikasına ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış Sıhhi Tesisatçı (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak,
  2. Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Havuz Suyu Operatörü) pozisyonu için;
    • Ortaöğretim (lise ve dengi) öğreniminden mezun olmak,
    • Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Havuz Suyu Operatörü (En az seviye 3) sertifikasına ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış Havuz Suyu Operatörü (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak,
  3. Destek Personeli (Bakım – Onarım)(İklimlendirme Personeli) pozisyonu için;
    • Ortaöğretim (lise ve dengi) öğreniminden mezun olmak,
    • Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İklimlendirme Personeli (En az seviye 3) sertifikasına ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış İklimlendirme Personeli (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları, başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra bakanlık tarafından Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinde ilan edilecektir. Adaylar, başvuru sonuçlarını bu adresten takip edebileceklerdir.

Başvuru sonuçlarına göre, asıl olarak atanmaya hak kazanan adaylar ile yedek olarak belirlenen adaylar belirlenecektir. Asıl olarak atanmaya hak kazanan adaylar, atama işlemleri için gerekli belgeleri belirlenen süre içinde bakanlığa teslim etmek zorundadır. Belgelerini teslim etmeyen veya eksik belge teslim eden adayların atama işlemleri yapılmayacaktır.

Yedek olarak belirlenen adaylar ise, asıl olarak atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerinin tamamlanmasından sonra boş kalan kadrolara atanabileceklerdir. Yedek adayların atama işlemleri için de aynı şekilde gerekli belgeleri belirlenen süre içinde bakanlığa teslim etmeleri gerekmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Hakkında Daha Fazla Bilgi Nereden Alınabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, bakanlığın resmi internet sitesi veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca, bakanlığın 0 312 596 10 00 numaralı telefonunu arayarak da bilgi alabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı hakkında merak ettiğiniz soruları yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Makalemizi beğendiyseniz, sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımına başvuracak olan tüm adaylara başarılar dileriz.