Spor

Bursaspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol Arasında Gol Düellosu: 1-1

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’un ilk haftasında Bursaspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol karşı karşıya geldi. Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nde oynanan mücadelede iki takım da birer gol buldu ve sahadan birer puanla ayrıldı.

Bursaspor Erken Öne Geçti

Maçın ilk yarısında Bursaspor, rakibine oranla daha baskılı bir oyun ortaya koydu. Yeşil-beyazlılar, 36’ncı dakikada öne geçmeyi başardı. Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren Çağatay Yılmaz, kaleci Sertaç Güzel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bursaspor, 40’ıncı dakikada da farkı ikiye çıkarma fırsatını yakaladı. Berat Altındiş’in şutunda kaleci Sertaç Güzel gole izin vermedi ve skoru korudu. İlk yarıyı Bursaspor 1-0 üstün tamamladı.

Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol Eşitliği Sağladı

Maçın ikinci yarısında Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol, beraberlik için daha fazla risk aldı. Konuk ekip, 58’inci dakikada aradığı golü buldu. Kerem Kök’ün ceza sahasında uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Baran Sarka, tek vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da galibiyet golü için çabaladı ancak başarılı olamadı. Mücadele 1-1 sona erdi.

Maçın Özeti

Bursaspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol arasındaki maçta goller Çağatay Yılmaz ve Baran Sarka’dan geldi. Maçın ilk yarısını Bursaspor 1-0 önde bitirdi ancak ikinci yarıda konuk ekip eşitliği sağladı. Karşılaşma 1-1 sonuçlandı ve iki takım da ilk haftada birer puan aldı.

Maçın istatistikleri şöyle:

Takım Bursaspor Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol
Topla Oynama (%) 54 46
Toplam Şut 12 9
İsabetli Şut 5 3
İsabetsiz Şut 7 6
Korner 6 4
Faul 14 16
Sarı Kart 1 2
Kırmızı Kart 0 0

Maçın hakemleri Yalçın Taşkınfurat, Efe Kurtuluş ve Mücahid Adem Çelebi idi.

Bursaspor’un ilk 11’i şöyleydi: Deniz Aydın – Kerem Kök, Ertuğrul Kurtuluş, Yiğit Fidan, Ozan İsmail Koç, Bilal Güney (Dk. 85 Yusuf Sertkaya), Ömer Turan Görgüc (Dk. 71 Melih Sağlam), Barış Dalkıran, Mustafa Genç, Berat Altındiş (Dk. 89 Eren Güler), Çağatay Yılmaz

Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol’un ilk 11’i ise şöyleydi: Sertaç Güzel – Ömer Çakı, Gökcan Gelmen, Burak Bilgen, Sefa Durmuş, Yasin Elmas, Ferhan Evren (Dk. 46 Baran Sarka), Chris David (Dk. 86 Toygu Özkan), Erdem Beytaş, Muhammet Özvardar (Dk.73 Eren Genç), Murat Dinç (Dk. 46 Enes Berk Çapuk)