Politika

Karamollaoğlu: Seçimleri kaybetmemizin nedeni mitinglerde çok fazla konuşmacı olması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mayıs seçimleri sonrası yaptığı özeleştiride, mitinglerde çok fazla konuşmacı olduğunu, seçimlerden bir ay önce yüzde 56’lık oy oranına yaklaştıklarını ancak sonradan gerilediklerini söyledi. Mart 2024 yerel seçimleri için 81 ilde aday çıkarma kararı aldıklarını belirten Karamollaoğlu, bazı yerlerde muhalefet partileriyle iş birliği yapabileceklerini de ifade etti.

Mayıs seçimleri sonuçlarına özeleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında, Mayıs seçimleri sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı’nın paydaşlarından olan Saadet Partisi’nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 0.89, Meclis seçiminde ise yüzde 1.34 oy aldığını hatırlatan Karamollaoğlu, istedikleri sonucu elde edemediklerini kabul etti.

Karamollaoğlu, Altılı Masa olarak yaptıkları hatalardan bahsederek, şunları söyledi:

“Bütün genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı oldular. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama bunlar doğru değil. Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. İki kişi, üç kişi konuşur ya. 7 kişi konuşur mu? 10 kişi konuşur mu?”

Karamollaoğlu, seçimlerden bir ay öncesine kadar yüzde 56’lık oy oranına yaklaştıklarını iddia ederek, “Hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis seçiminde yüzde 56’ları yakalama şansımız vardı. Fakat son zamanlarda karışıklık oldu. Eksikliklerimiz, yanlışlıklarımız oldu. Böyle bir neticeyle karşılaştık” dedi.

Mart 2024 yerel seçimleri için planlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mart 2024 yerel seçimleri için de planlarını açıkladı. Saadet Partisi’nin 81 ilde kendi adaylarını çıkaracağını belirten Karamollaoğlu, bazı bölgelerde diğer muhalefet partileriyle iş birliğine gidebileceklerinin sinyalini verdi.

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“81 ilde aday göstereceğiz. Kendi karşımıza seçime gireceğiz. Ancak bu, bir muhalefette iş birliği yaparak topyekün seçim hazırlığı içinde değil. Ama münferik yerlerde bir dirsek teması da bulunma imkanı olabilir.”

CHP’deki tartışmalara değerlendirme

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP’de yaşanan tartışmaları da değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkanlardan Deniz Baykal arasında yaşanan polemiği eleştiren Karamollaoğlu, kavganın ana muhalefet partisine zarar verdiğini söyledi.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Seçime giderken özellikle bütün partiler için söylüyorum, muhalefette daha sağduyuyla hareket etmeleri icap eder. Başta elbette aralarındaki marifet partisini ama kendilerini ilgilendiren kavgalar kendilerine zarar veriyor. Bu kavgaların sona ermesi lazım. Bu kavgaların sona ermesi için de herkesin biraz daha sağduyuyla hareket etmesi lazım.”