Genel

Adana’da Navigasyon Faciası: 4 Ölü, 3 Yaralı

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, navigasyonun yanlış yönlendirmesi sonucu kapalı bir yola giren ve köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran bir sürücünün kontrolünü kaybederek uçuruma yuvarlanan otomobilindeki 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Kaza Nasıl Oldu?

Kaza, saat 14.00 sıralarında Tufanbeyli ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adana’dan akrabalarını ziyarete giden aile, Tufanbeyli ilçesine doğru ilerlerken navigasyon cihazının yanlış yönlendirmesi sonucu kullanılmayan bir yola girdi. Bu sırada önlerine çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran sürücü, aracın kontrolünü kaybetti. Araç, yaklaşık 100 metrelik uçurumdan yuvarlandı.

Kazada Kimler Hayatını Kaybetti?

Kazada, araçta bulunan 7 kişiden ikisi çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

  • Sürücü Mehmet Ali Y. (35)
  • Eşi Fatma Y. (33)
  • Kızları Elif Y. (8) ve Zeynep Y. (6)

Kazadan Kimler Kurtuldu?

Kazadan yaralı olarak kurtulan 3 kişi ise şunlar:

  • Sürücünün kardeşi Ahmet Y. (32)
  • Eşi Ayşe Y. (30)
  • Oğulları Emirhan Y. (4)

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Tufanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olay Yeri İncelemesi

Kazanın ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Sağlık ekipleri ise hayatını kaybedenlerin cesetlerini ambulansla Tufanbeyli Devlet Hastanesi morguna götürdü.

Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, navigasyon cihazının kapalı olan bir yolu gösterdiği ve sürücünün de bu yola girdiği belirlendi. Ayrıca, aracın ön camına yapıştırılan navigasyon cihazının sürücünün görüş alanını kısıtladığı ve köpeği fark etmesini zorlaştırdığı da tespit edildi.

Aile ve Yakınlarının Tepkisi

Kazayı duyan ailenin yakınları, hastane ve olay yerine akın etti. Acı haberi alan yakınları, sinir krizi geçirdi. Bazı yakınları, olay yerinde gözyaşı dökerken, bazıları da navigasyon cihazına tepki gösterdi. Ailenin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından memleketleri olan Adana’nın Yüreğir ilçesine götürüleceği öğrenildi.