Genel

Diyarbakır’da AK Partili İlçe Başkanından Skandal Saldırı

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde AK Parti ilçe başkanının talimatıyla belediye başkan yardımcısına saldırı düzenlendi. Saldırıda kanlar içinde kalan belediye başkan yardımcısı şikayetçi oldu. Saldırı talimatını veren ilçe başkanı ise kaçtı.

Saldırının Nedeni Kepçe İsteği

Olay, Hazro Belediyesi’nin önünde gündüz vakti meydana geldi. İddiaya göre, AK Partili ilçe başkanı Cemal Mehmetoğlu, belediye başkan yardımcısı Nevzat Narçiçek’i telefonla arayarak kepçe istedi. Narçiçek ise kepçeyi şahsi işler için vermediklerini, ücretli olarak kiraladıklarını söyledi.

Bu yanıta sinirlenen Mehmetoğlu, Narçiçek’ten hesap soracağını söyleyip küfür ve tehditler savurarak telefonu kapattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Öldüresiye Dövüldü

Bu konuşmadan sonra Mehmetoğlu’nun kardeşi ve akrabalarından oluşan 4 kişilik bir grup, belediyeye gelerek Narçiçek’e saldırdı. Narçiçek, görev aracında otururken saldırıya uğradığını belirtti.

Narçiçek’in ifadesine göre, bir kişi kapısını açmasını engellerken diğerleri camları kırarak Narçiçek’i darp etti. Olayı gören iki polis ve çevredeki işçiler de saldırıya müdahale etmek istedi ancak saldırganlar polisin bile üzerine yürüdü.

Ardından da araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştılar.

Saldırının Talimatını Veren İlçe Başkanından Kaçtığı İddiası

Saldırının ardından kanlar içinde kalan Narçiçek hastaneye kaldırılırken, saldırının talimatını verdiği iddia edilen Mehmetoğlu ise olay yerinden kaçtığı öne sürüldü.

Narçiçek, darp raporu alarak Mehmetoğlu ve saldırganlardan şikayetçi oldu. Olay sonrasında gözaltına alınan 4 saldırgan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, saldırının talimatını veren Mehmetoğlu hakkında ise henüz bir işlem yapılmadığı bildirildi.

Saldırının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Saldırının görüntüleri de sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde, belediyenin önünde park halindeki aracın camlarının kırılması ve araç içindeki Narçiçek’in darp edilmesi görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, saldırıya müdahale etmeye çalışan polislerin de saldırganlar tarafından itilip kakıldığı görülüyor.