Ekonomi

Savunma Sanayi Çalışanları Ücretlerde Artış İstiyor

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, Ankara’da Ulus Meydanı’nda toplanarak ücretlerde artış taleplerini dile getirdi. Sendika Başkanı Aydın Uçar, hükümetin yaptığı zamların enflasyon karşısında eridiğini ve işçilerin yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi.

Enflasyon Karşısında Eriyen Ücretler

Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan sendikanın Başkent Şubesi Başkanı Aydın Uçar, savunma sanayi çalışanlarının taleplerini yetkililere duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Uçar, hükümet ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak imzalarıyla mayıs ayında ücretlere yapılan zamların enflasyon karşısında “eriyip gittiğini” belirterek, işçilerin alım gücünün düştüğünü ifade etti.

“Gerçek enflasyon üzerinden refah payı verilerek en düşük ücretin yoksulluk sınırı olarak açıklanan net 38 bin TL’ye çekilmesini istiyoruz.” diyen Uçar, vergi yükünün de işçilerin sırtından kaldırılmasını talep etti.

Uçar, gelir vergisinin yüzde 10’da sabitlenmesini ve kıdem tazminatlarının yükseltilmesini de istediklerini kaydetti.

Askeri Sosyal Tesislerden Yararlanma Talebi

İşçilerin de askeri sosyal tesislerden yararlandırılmasını istediklerini belirten Uçar, ordu evlerinde kreşlerde çalışan sözleşmeli personelin kadro hakkının verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Uçar, “Arkadaşlarımızın ücret ve özlük haklarının bir an önce gözden geçirilerek enflasyona yenik düşen ücretlerinin yaşanabilir seviyeye yükseltilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Maaş Bordroları Yakıldı

Basın açıklamasının ardından işçiler, yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı. İşçiler, “Yeter artık bu zulüm” sloganları atarak tepkilerini gösterdi.

Sendika üyeleri, eylemlerine devam edeceklerini ve haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.