Dünya

Avustralya’da 90 Bin Çocuk İstismarına 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Avustralya’da, aralarında bebeklerin de olduğu yaklaşık 90 bin çocuk istismarı görüntüsüne sahip olan ve bunları başkalarıyla paylaşan bir adam, 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adam Savunmasında Stresli Olduğunu Söyledi

Adamın adı Adam Orvad. Soruşturması 2021 yılında başlayan ve geçen yıl tutuklanan Orvad, Wollongong bölge mahkemesinde hakim karşısına çıktı .

Orvad, savunmasında babasını kaybedip işten çıkarıldıktan sonra strese girdiğini ve stresli bir iş yaşamının olduğunu söyledi. Ayrıca kiliseye mensup olduğunu ve daha önce hiç suç işlemediğini belirtti.

Ancak mahkeme başkanı Andrew Haesler, Orvad’ın “iyi karakterli” olduğu yönündeki savunmayı reddetti. Hakim Haesler, Orvad’ın çocuk istismarı içeriklerini izlemekle ve paylaşmakla suçlu olduğunu ve bu davranışın sömürüyü ve istismarı beslediğini kaydetti.

Adam 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Suçunu kabul eden 51 yaşındaki Orvad, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim Haesler, Orvad’ın cezasını azaltmak için pişmanlık duyduğunu ve tedavi görmeye istekli olduğunu göz önünde bulundurdu.

Öte yandan, Orvad’ın 2024’ün temmuz ayında şartlı tahliye imkanına sahip olacağı kaydedildi. Orvad’ın şartlı tahliye süresince internet kullanımı kısıtlanacak ve çocuklarla temasından kaçınması istenecek.