Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 5 Soru

AK Parti Genel Merkezi’nde il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na seçim döneminde bölücü örgütten aldığı desteği ve Amerika’daki görüşmelerini sordu. Erdoğan, emeklilere maaş zammı müjdesi verdi. Ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştiriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde muhalefete kandilden gelen desteği hatırlattı. Kılıçdaroğlu’na “neyin sözünü verdiniz” diye sordu. “Bölücü örgütün ele başlarını günaşırı size destek açıklaması yaptıracak kadar heyecanlandıran nehirvanya’daki hainlere hangi sözleri verdiğiniz ki uçak bileti paylaşıyorlardı” diyen Erdoğan, bazı karanlık noktaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 soru yöneltti:

  • Amerika’daki hamburgerci de 8 saat boyunca kimlerle ne konuştunuz?
  • Seçim gecesi kazanıyoruz tiyatrosunu niçin oynadınız?
  • Devletimizin kurumlarını niçin hedef aldınız?
  • Seçim hezimetinin ardından muhalefetin birbirine düşmesini de unutmadınız mı?
  • Milli iradeye affedersiniz kutup kola muamelesi yapan edepsizlerin ne hallere düştüğünü hep birlikte gördük mü?

Erdoğan, muhalefetteki krizler için “buzdağının daha görünen yüzü” dedi. Seçimlerden bu yana geçen her günün ülkemizin nasıl büyük bir uçurumun kenarından döndüğünü bizlere tekrar tekrar hatırlattığını söyledi.

Erdoğan, CHP’deki koltuk savaşını da es geçmedi. Anket şirketleri ile verip hayal sattıkları seçmeninden özür dilesinler istedi. Onurlu bir siyasetçiye yakışır şekilde hatalarını kabul etsinler çağrısı yaptı.

Emeklilere Maaş Zammı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözü maaşlarına zam bekleyen emeklilere getirdi. Müjde için yılbaşına işaret etti. Emeklilerin heyecanla beklediği maaş artışı için konuştuğu yıl sonuna kadar emeklileri memnun edecek adımların atılacağını söyledi. “Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız” dedi.

Ekonomideki Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye de değindi. Enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını yineledi. Erdoğan, ekonomide son durumu da paylaştı. Alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Otomobil piyasasında fiyatların düştüğünü ve satışların arttığını ifade etti.

Erdoğan, şov peşinde koşanlardan asla ve asla olmayacaklarını vurguladı. Şehirlerine hizmet için harcamaları gereken kaynakları reklama ayıranlar sosyal medya belediyeciliğinden öte geçemezler dedi.

Erdoğan, yepyeni bir heyecanla milletimizin huzuruna çıkacakları kongrelerini inşallah Türkiye’ye 100 yılı vizyonumuzun da lokomotifi haline getireceklerini söyledi.