Genel

MİT’ten PKK’ya büyük darbe: Suikastçı terörist etkisiz hale getirildi

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın sözde mahir akademilerinde suikast tarzı eylem düzenlemek için eğitilen ‘Bawer Botan’ kod adlı Bekir Kına’yı Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristin Türkiye’ye sızarak güvenlik güçlerine saldırması planlanıyordu.

Teröristin örgüt geçmişi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1996 doğumlu Bekir Kına, İstanbul’da PKK’nın gençlik yapılanmasında yer aldı. 2019 yılında örgütün talimatıyla Irak’a geçen Kına, burada PKK’nın sözde mahir akademilerine katıldı. Bu akademilerde teröristlere suikast, bombalama, sabotaj gibi eylem yöntemleri öğretiliyor.

Kına, Irak’ta kaldığı süre boyunca İran ve Irak’ta çeşitli terörist faaliyetlere katıldı. Örgüt içinde ‘Bawer Botan’ kod adını kullanan Kına, PKK’nın sözde Kandil yönetiminin de yakın takibindeydi.

Suikast planı ortaya çıkarıldı

MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda, Kına’nın Türkiye’ye yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Süleymaniye’de suikast eğitimi aldığı belirlendi. Teröriste, kısa ve uzun namlulu silahlarla yoğun talimler yaptırılıyordu. Ayrıca teröristin kaçak yollardan Türkiye’ye gönderilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve MİT mensuplarına suikast düzenlemesi planlanıyordu.

MİT’in saha ajanları tarafından Kına’nın eğitim aldığı bölge tespit edildi. Uygun şartlar sağlandıktan sonra operasyon için harekete geçildi.

Operasyonla etkisiz hale getirildi

MİT’in saha ajanlarının da katıldığı operasyonda, terörist Kına etkisiz hale getirildi. Teröristin üzerinden silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonla PKK’nın suikast planının boşa çıkartılması, örgüte büyük bir darbe olarak değerlendirildi. Güvenlik güçleri, terör örgütüne karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.