Dünya

Harold Kasırgası Teksas’ı Sarsıyor

ABD’nin Teksas eyaletinde tropikal kasırga Harold’ın karaya çıkmasıyla birlikte bölgede aşırı yağış, şiddetli rüzgar ve sel tehlikesi yaşanıyor. Kasırganın etkisi altındaki bölgelerde halka tedbirli olması çağrısı yapılırken, Teksas Valisi Greg Abbott kasırga tedbirleri kapsamında ulusal muhafızlar ve kurtarma ekiplerini görevlendirdiğini duyurdu.

Harold Kasırgası Nereden Geldi?

Harold Kasırgası, Meksika Körfezi’nde oluşan tropikal bir fırtına olarak başladı. Fırtına, körfezde ilerlerken güçlenerek kasırgaya dönüştü ve ABD’nin güneybatısındaki eyaletleri tehdit etmeye başladı. Harold Kasırgası’nın önceki hafta California ve Nevada eyaletlerini etkilediği ve ardından Teksas’a yöneldiği bildirildi.

Harold Kasırgası Ne Zaman Karaya Çıktı?

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden yapılan açıklamada, Harold Kasırgası’nın 22 Ağustos 2023 Salı sabah saatlerinde Teksas’ın Padre Adası’na ulaştığı kaydedildi. Açıklamada, kasırganın yol açtığı rüzgarların saatteki hızının yaklaşık 80 kilometreyi bulabileceği ve kasırga kaynaklı olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

Harold Kasırgası Hangi Bölgeleri Etkiliyor?

Açıklamada, Harold Kasırgası’nın Teksas’ın güneyi ve iç kesimlerde aşırı yağış ve şiddetli rüzgarlarla etkili olmaya devam edeceğine işaret edildi. Kasırganın neden olduğu sel baskınları ve elektrik kesintilerinin de yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, kasırganın Meksika sınırına yakın bölgelerde de etkisini gösterebileceği belirtildi.

Harold Kasırgası İçin Alınan Tedbirler Neler?

Teksas Valisi Greg Abbott, kasırga tedbirleri kapsamında Teksas ulusal muhafızlarını ve hızlı su kurtarma botu ekiplerinin görevlendirildiğini duyurdu. Abbott, “Teksas, tropik kasırga koşullarının bu hafta bölgeyi etkilemesi nedeniyle mevcut tüm kaynaklarını Güney Teksas’a dağıtmaya hazır.” ifadesini kullandı. Halkı tedbirli davranmaya davet eden Abbott, “Teksaslıları hava durumu konusunda bilinçli olmaya ve halkı güvende tutmak için birlikte çalışırken eyalet ve yerel yetkililerin ve acil durum yönetimi personelinin rehberliğine uymaya teşvik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.