Ekonomi

Motorlu taşıtlara yine yüzde 50 ÖTV zammı geliyor!

Türkiye ekonomisinin ne durumda olduğunu her gün gelen zamlar özetliyor. Dışarıdan para bulamayan iktidar, çareyi vatandaşın cebinde görüyor. Akaryakıt zammı, ÖTV ve KDV zamları ekonomi yönetiminin en güçlü silahı haline geldi. Öyle ki, geçtiğimiz aylarda motorlu taşıtlar için uygulanan ÖTV ve KDV oranlarına yüzde 50 zam daha geleceği belirtildi. ÖTV ve KDV zam olup yağacak diyen Prof. Dr. Murat Batı, zam gelecek ürünleri tek tek açıkladı. İşte detaylar…

Hükümet geçen yıl ilk 7 ayda tuvalet kağıdı, çay, şeker, alkol ve tütün gibi ürünlerden alınan KDV tutarının 94 milyar TL iken, şu anda bu ürünlerde alınan vergilerin yüzde 147,50 artışla 234 milyar TL olduğunu belirtti. Bu ürünlerden alınan ÖTV tutarlarının ise yine geçen yıl ilk 7 ayında alınan miktarın 201 milyar TL iken bu oranın şimdi yüzde 102,50 artışla 409 milyar TL’ye çıktığını belirtti.

Motorlu taşıtlar için alınan ÖTV tutarlarının ise 72 milyar liradan 209 milyara çıktığını belirten Murat Batı, önümüzde ki 1-2 hafta içinde yüzde 50 oranında ÖTV vergisi daha geleceği belirtildi. Konuya ilişkin ‘’ Bir-iki hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanı motorlu araçlarla ilgili Özel Tüketim Vergisi kararı yayınlayacak. Bu özellikle hangi araçlara gelecek? Bu bizim bildiğimiz bir nokta. Sadece 2000 ve üstü motorlu araçlar için gelecek. Bunların oranları aşağı yukarı %30 ile %50 arası artırılacak.’’ Dedi.