Gündem

Fatih Erbakan’dan iktidara sert tepki: Vatandaşın mağduriyetlerine göz yumması asla kabul edilemez

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Erbakan, iktidarın vatandaşın yaşadığı mağduriyetlere göz yummasını ve görmezden gelmesini asla kabul edilemez olarak nitelendirdi. Erbakan, Cumhur ittifakıyla imzaladıkları mutabakat metninin de milletin maddi ve manevi sıkıntılarının giderilmesini şart olarak ortaya koyduğunu belirtti.

İktidarın mazeret üretmeden sorunları çözmesi gerekiyor

Erbakan, son 22 yıl boyunca AK Parti’nin yaşadığı her mağduriyette milletten destek istediğini ancak şimdi milletin yaşadığı mağduriyetlere kayıtsız kaldığını söyledi. Ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığını vurgulayan Erbakan, “AK Parti iktidara nasip olmayan bir süre ve bu sürede de istediği kadar zamana, istediği kadar yetkiye milletimiz onları sahip kıldı. Ve burada hiçbir mazeretin, hiçbir gerekçenin arkasına sığınmadan milletimizin derdine derman olacak, milletimizin taleplerini yerine getirecek adımları atmaları gerekiyor” dedi.

Erbakan, asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu, yüksek oranlı vergi artışlarının ise vatandaşı zor durumda bıraktığını ifade etti. Erbakan, “Her bakan AKP’nin 22 yıl iktidarına vurgu yapıyor. Peki bu 22 yıl içinde neden milletimizin sorunlarını çözmediniz? Neden milletimizin refahını arttırmadınız? Neden milletimizin huzurunu sağlamadınız? Neden milletimizin manevi değerlerine sahip çıkmadınız? Bu soruların cevabını vermek yerine mazeret üretmek doğru değil” diye konuştu.

Cumhur ittifakına destek veren Erbakan: Kimseye diyet borcumuz yok

Erbakan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhur ittifakına desteğini açıklamıştı. Erbakan, bu kararlarının arkasında durduklarını ve Cumhur ittifakıyla imzaladıkları mutabakat metninin de milletin maddi ve manevi sıkıntılarının giderilmesini şart olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Erbakan, “Biz yeniden Refah Partisi olarak kimseyle makam, mevki, milletvekilliği pazarlığı yapmadık. Ve biz ortaya koymuş olduğumuz protokolle, mutabakat metniyle milletimizin maddi ve manevi sıkıntılarının giderilmesini şart olarak ortaya koyduk. Her zaman söylediğimiz gibi bizim kimseye diyet borcumuz yok, bu millete hizmet borcumuz var” dedi.

Erbakan, Cumhur ittifakının seçim vaatlerinin yerine getirilmesi için takipçi olacaklarını ve milletin haklarını savunacaklarını da dile getirdi. Erbakan, “Biz yeniden Refah Partisi olarak milletimizin yanındayız. Milletimizin taleplerini dile getirmeye, milletimizin haklarını korumaya devam edeceğiz. Milletimizin refahı, huzuru ve maneviyatı için çalışacağız. Milletimizin sesi olacağız” şeklinde konuştu.