Genel

Aksaray’da Evde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Aksaray’ın Pamucak Mahallesi’nde bir apartman dairesinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Olayın ardından kaçan saldırganın kimliği ve nedeni henüz belirlenemedi.

Olay Nasıl Gelişti?

Olay, Pamucak Mahallesi Büyük Bölcek Caddesi’nde bulunan bir apartmanın 2. katında saat 10.30 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, evde bulunan Rahim T. (27), Kemal B. (35) ve Azra Şengül G. (21) ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine şüpheli kişi, yanında getirdiği silahla evdeki 3 kişiye ateş etti. Ardından da olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olay Yerine Polis ve Sağlık Ekipleri Geldi

Silah seslerinin duyulması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralılara müdahale etti.

Yapılan kontrolde Rahim T’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Diğer yaralılar ise ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şüpheliyi Yakalamak İçin Çalışma Başlatıldı

Polis ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Şüphelinin kimliğini ve olayın nedenini belirlemek için de soruşturma sürdürülüyor.

Olayla ilgili görgü tanıkları ise yaşadıkları korku ve şaşkınlığı anlattı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Y., “Sabah evde oturuyordum, birden silah sesleri duydum. Dışarıya çıkınca apartmanın önünde polis ve ambulans gördüm. Meğer üst kattaki dairede silahlı saldırı olmuş. Çok üzüldüm, böyle bir şey beklemiyordum.” dedi.

Olayla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.