Spor

Molde, Galatasaray maçı öncesi moral bulamadı

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir sınav vereceği Molde, ligde istediği sonuçları alamıyor. Norveç ekibi, son maçında Valerenga ile 0-0 berabere kalarak 2 haftadır galibiyet yüzü göremedi. Molde’nin stoperi Eirik Haugan ise son dakikada kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Norveç’in Molde takımıyla eşleşti. Sarı-kırmızılılar, 23 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürürken, rakibi Molde ise ligde puan kaybetti.

Molde, Norveç 1. Futbol Ligi’nin (Eliteserien) 19. haftasında evinde Valerenga ile karşılaştı. Aker Stadı’nda oynanan maçta Molde, oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen gol bulamadı ve sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Molde’nin stoperi Eirik Haugan ise maçın uzatma dakikalarında rakibine yaptığı sert müdahale sonucu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu kart, Haugan’ın Galatasaray maçında forma giyemeyeceği anlamına geliyor.

Ligde 2 haftadır kazanamayan Molde, bu sonuçla puanını 34’e çıkardı ve 4. sırada kaldı. Düşme hattında bulunan Valerenga ise 16 puana yükseldi.

Molde’nin Galatasaray’ı konuk edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı, 23 Ağustos Çarşamba günü saat 21.45’te başlayacak. Rövanş maçı ise 30 Ağustos Salı günü Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak.

Galatasaray, Molde’yi elemeye yakın

Galatasaray, Molde karşısında Şampiyonlar Ligi grup aşamasına kalmak için avantajlı bir durumda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Avrupa’da oynadığı 4 maçta da yenilgi yüzü görmedi ve rakiplerine toplam 13 gol attı.

Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim, Molde maçları öncesi oyuncularına güvendiğini belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Molde’yi ciddiye alıyoruz ama korkmuyoruz. Biz Galatasaray’ız ve her zaman kazanmak için sahaya çıkıyoruz” dedi.

Molde ise Galatasaray’a karşı tarihi bir başarı elde etmek için mücadele edecek. Norveç ekibi, daha önce hiç Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılma başarısı gösteremedi. Molde’nin teknik direktörü Erling Moe, Galatasaray’ın güçlü bir takım olduğunu ancak kendilerinin de şanslarının olduğunu söyledi.

Meta açıklaması: Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Molde, ligde Valerenga ile 0-0 berabere kaldı. Norveç ekibi, Galatasaray maçları öncesi moral bulamadı.