Genel

Kastamonu’da Yolcu Otobüsü Alev Alev Yandı

Kastamonu’da seyir halinde olan bir yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alarak kullanılamaz hale geldi. Otobüsün Kastamonu Otogarı’na yolcu almaya giderken yangın çıktığı öğrenildi.

Yangını Fark Eden Şoför, Kendini ve Arkadaşlarını Kurtardı

Olay, Kuzeykent Mahallesi 57. Alay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Volkan Açıkgöz idaresindeki 34 GDV 813 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsü, seyir halindeyken alev aldı. Yangını fark eden Açıkgöz, yol kenarında aracı durdurarak, muavin ve yedek şoförü tahliye etti. Şoförün hızlı davranışı sayesinde can kaybı yaşanmadı.

İtfaiye Ekipleri Yangına Müdahale Etti

İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler içinde kalan otobüse müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Yangın nedeniyle bölgede trafik akışı da aksadı. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi.

Yangının Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangın anına ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, otobüsün ön kısmından yükselen dumanlar ve alevler görülüyor. Bazı vatandaşların da yangına müdahale etmeye çalıştığı görülüyor.