Genel

Niğde’de Mera Yangını: 500 Hektar Kül, 3 İtfaiyeci Yaralı

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 500 hektarlık mera alanını yok etti. Yangına müdahale eden itfaiye aracının devrilmesi sonucu 3 itfaiyeci de yaralandı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Yangın 3 Saatte Kontrol Altına Alındı

Yangın, Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü yakınlarındaki merada akşam saatlerinde başladı. Alevleri gören köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Niğde merkez, Bor, Altunhisar Çiftlik ilçeleri, İl Özel İdaresi ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, alevlerin rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümesiyle zor anlar yaşadı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yaklaşık 500 hektarlık mera alanının zarar gördüğü belirtildi.

İtfaiye Aracı Devrildi: 3 Yaralı

Öte yandan, yangına müdahaleye giden itfaiye aracının devrilmesiyle ise 3 itfaiyeci yaralandı. Yaralanan itfaiyeciler, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangınla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatan yetkililer, yangının kasıtlı ya da ihmal sonucu mu çıktığını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Yangından etkilenen köylüler ise meralarının yok olmasından dolayı üzgün olduklarını ifade ettiler.