Genel

Mardin Artuklu ilçesinde Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Mardin’in Artuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazaya karışan aracın devrilmesinin sebebi henüz belirlenemedi.

Kazada Araç Devrildi

Olay, Artuklu ilçesi Sultanköy Mahallesi’nde saat 10.30 sıralarında gerçekleşti. Çivan Y. (41) yönetimindeki 41 YH 632 plakalı hafif ticari araç, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada araçta bulunan Gazali A. (35) olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü Çivan Y. ile arka koltukta oturan Kemal Y. (80) ise yaralandı.

Ekipler Seferber Oldu

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Çivan Y.’nin durumunun ağır olduğu, Kemal Y.’nin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Gazali A.’nın cesedi ise otopsi için hastane morguna gönderildi.

Soruşturma Başlatıldı

Kazaya ilişkin jandarma ve polis ekipleri soruşturma başlattı. Kaza yerinde inceleme yapan ekipler, aracın devrilmesine neyin sebep olduğunu tespit etmeye çalıştı.

Kazanın görgü tanıkları ise aracın hızlı olduğunu ve virajda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia etti.

Kazayla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Mardin’de yaşanan bu acı olay, trafik güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.