Spor

Kayserispor, Galatasaray maçının ardından PFDK’ya sevk edildi

Süper Lig’in yeni sezonunun ilk haftasında Galatasaray’ı konuk eden Kayserispor, sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldığı gibi, disiplin kuruluna da sevk edildi. Sarı kırmızılılar, talimatlara aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’na gönderildi.

Merdiven boşlukları boş bırakılmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Kayserispor-Galatasaray maçında merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Kayserispor Kulübü’nün Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildiğini duyurdu. Bu maddeye göre, merdiven boşluklarının boş bırakılması zorunludur ve ihlal edilmesi durumunda kulüplere 10 bin ila 100 bin TL arasında para cezası verilebilir.

Usulsüz seyirci alındı

Kayserispor Kulübü, ayrıca usulsüz seyirci alınması nedeniyle de PFDK’ya sevk edildi. TFF’nin açıklamasında, Kayserispor-Galatasaray maçında usulsüz seyirci alınması nedeniyle Kayserispor Kulübü’nün Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildiği belirtildi. Bu maddeye göre, usulsüz seyirci alınması durumunda kulüplere 100 bin ila 1 milyon TL arasında para cezası verilebilir.

PFDK kararını ne zaman verecek?

Kayserispor Kulübü’nün PFDK’ya sevk edilmesinin ardından, disiplin kurulunun kararını ne zaman vereceği merak konusu oldu. PFDK’nın toplantısının tarihi henüz belli değil ancak kurulun en kısa sürede toplanarak kararını açıklaması bekleniyor. Kayserispor Kulübü’nün savunmasını yapmak için bir süre verilecek ve ardından kurul kararını duyuracak.

Kayserispor’un ceza alması durumunda ne olacak?

Kayserispor Kulübü’nün PFDK’dan ceza alması durumunda, cezaların ne zaman uygulanacağı da önemli bir soru işareti. TFF’nin talimatlarına göre, cezaların uygulanma süresi, cezanın kesinleştiği tarihten itibaren başlar ve cezanın son günü dahil olmak üzere hesaplanır. Cezaların uygulanma süresinde tatil günleri de dahildir. Bu durumda, Kayserispor Kulübü’nün ceza alması halinde, cezasını bir sonraki maçta çekmesi muhtemel görünüyor. Kayserispor’un bir sonraki maçı, 20 Ağustos 2023 tarihinde deplasmanda Alanyaspor ile olacak.