Genel

Bursa’da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım kartı kalktı mı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, son günlerde bazı yayın organlarında çıkan ‘65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım kartının kaldırılacağı’ haberlerini yalanlayarak, Bursa’da böyle bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Bursa’da toplu taşıma kullanımı cazip hale getiriliyor

Bursa’da daha rahat ve konforlu ulaşım amacıyla birçok yatırımı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kullanımının daha cazip hale getirilmesi için de gerekli adımları atıyor. Bu kapsamda, özel halk otobüsü esnafına yolcu başına veya kilometre başına ödeme yaparak, ücretsiz seyahat eden vatandaşların maliyetini karşılamaya devam ediyor.

Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin eylem kararı Bursa’yı etkilemedi

Öte yandan, Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin tüm Türkiye’de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini Ekim ayında durdurma kararı aldığı yönünde çıkan haberler, Bursa’da endişe yarattı. Ancak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu eylem kararının esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme geldiğini belirtti. Aktaş, “2018 yılından bu yana özel halk otobüsü esnafımızla yapılan anlaşmalar gereği, yolcu başı veya kilometre başına ödeme yapılmaktadır. Ücretsiz seyahatlerin oluşturduğu mali külfet Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmektedir. Bu eylem kararı, esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme gelmiştir. Şehrimizde böyle bir değişiklik söz konusu değildir” dedi.

Bursalılar rahat bir nefes aldı

Başkan Aktaş’ın bu açıklamasıyla birlikte, Bursalılar rahat bir nefes aldı. 65 yaş üstü vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki duyarlılığı ve hassasiyeti takdir topladı.