Genel

İstanbul Havalimanı’nda Pırlanta Şoku! İç Çamaşırından Servet Çıktı

İstanbul Havalimanı’nda polisin dikkatli gözünden kaçmayan İranlı kadın yolcunun üzerinden 30 milyon liralık pırlanta ele geçirildi. Kadın, Dubai’den gelen uçaktan iner inmez tuvalete girerek pırlantaları iç çamaşırına ve ayakkabısının tabanına gizlemişti.

Polis Risk Analizi Yaptı

Havalimanı polisi, terminalde yaptığı risk analizi sırasında Dubai’den İstanbul’a gelen İranlı kadın yolcunun tedirgin tavırlarından şüphelendi. Kadın uçaktan iner inmez kameralarla takibe alındı. Her attığı adım kaydedilen kadının bundan haberi yoktu.

Tuvalette Pırlantalarını Gizledi

İranlı kadın, havalimanının tuvaletine girdi. Yanında getirdiği pırlantaları iç çamaşırına ve ayakkabısının tabanında bulunan gizli bölmeye sakladı. Ancak polisten kaçamadı. Yolcu gümrüklü alandan çıktıktan sonra polis ekipleri tarafından durduruldu.

Valizi Boştu Ama Üzerinde Servet Vardı

Yolcunun valizlerinde yapılan aramalarda herhangi bir şeye rastlanmadı. Ancak kadın polis tarafından üst aramasına tabi tutuldu. İç çamaşırlarında ve ayakkabısında ülkeye kaçak sokmak istediği çeşitli boyut ve ağırlıkta çok sayıda pırlanta ele geçirildi. Pırlantaların değeri ise dudak uçuklattı. Tam 30 milyon liraydı.

Pırlanta Kaçakçısı Sınır Dışı Edildi

İranlı pırlanta kaçakçısı gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından da sınır dışı edilmek üzere göç idaresi müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kadının pırlantaların kaynağını ve nereye götürmek istediğini anlatmadığı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı’nda yaşanan bu olay, kaçakçılıkla mücadelede polisin ne kadar dikkatli ve başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi.