Gündem

Türkiye’de Orman Yangınlarına Karşı Mücadele Devam Ediyor

Türkiye’de son dönemde art arda orman yangınları çıkıyor. Eskişehir, Denizli, Antalya, Bingöl ve Bolu’da çıkan yangınlara ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangınların nedenleri ve son durumları haberimizde.

Antalya’da Alevler Yükseliyor

Antalya’nın Akseki ilçesindeki ormanlık alanda 15 Ağustos Pazartesi günü alevler yükselmeye başladı. Dumanın fark edilmesiyle hemen bölgeye ekipler yönlendirildi. Yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz ve 8 su tankeri ile müdahale edildi. Helikopter ve uçaklar havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi. Bölgeye gece görüşü iki yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahaleye yeniden başlandı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangının etkilediği alanın büyüklüğü de netleşmedi. Bölgede rüzgarın da etkili olduğu belirtildi. Yangından etkilenen köylerde tahliye çalışmaları yapıldı. Yangına müdahale eden ekiplerin can güvenliği için de önlemler alındı.

Bolu’da Orman Yangını Çıktı

Bolu’nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda 16 Ağustos Salı günü henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Bölgeye bir uçak, iki helikopter, 22 arazöz gönderildi. Güney Çalıca köyü yakınlarındaki yangına ekiplerin yanı sıra köylüler de müdahalede bulunuyor.

Aynı bölgede 27 Temmuz’da da yıldırım düşmesi sonucunda yangın çıkmıştı. O yangında yaklaşık 100 hektarlık alan zarar görmüştü.

Bingöl’deki Orman Yangını Sürüyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde ormanlık alanda 14 Ağustos Pazar günü başlayan yangın hala devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle alevler 6 bölgeye daha yayıldı. Yangın sert bir bölgede olduğu için müdahale de zorlaşıyor.

Orman Bölge Müdürü İsmail Çoban, dün öğle saatlerinde yangının etki alanının 10 hektarı geçtiğini söylemişti. Ekiplerin alevlere o noktada da müdahalesi devam ediyor.

Denizli ve Eskişehir’deki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde de orman yangınına 3 uçak ve 4 helikopterle destek veriliyor. Hava desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor yangın. 4 saat süren yangında 15 hektarlık alan zarar gördü.

Eskişehir’in Alpu ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan kül oldu.

Orman yangınlarına karşı duyarlı olalım. Yangın ihbarlarını 177 numaralı telefona bildirelim. Ormanlarımızı koruyalım.