Spor

16 Yaş Altı Kız Milli Takımı, Sırbistan’a Kaybetti

İzmir’de Düzenlenen FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda Milliler, B Grubu’ndaki Üçüncü Maçlarını da Kaybetti!!

Türkiye’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilen FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 16 Yaş Altı Kız Milli Basketbol Takımı, B Grubu’nda son maçında Sırbistan ile karşılaştı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Sırbistan 79-70 kazandı. Bu sonuçla milliler, grubu puansız olarak son sırada tamamladı.

Maçın Öne Çıkanları

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, ilk çeyreği 20-17 önde bitirdi. İkinci çeyrekte ise Sırbistan, savunmada sertleşti ve hücumda etkili oldu. Jovana Popovic’in liderliğinde Sırbistan, devreye 40-34 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte de Sırbistan’ın baskısı devam etti ve fark çift hanelere çıktı. Milliler, Tuana Vural ve Asya Barnes’ın sayılarıyla oyunda kalmaya çalıştı ancak son çeyreğe 62-49 geride girdi.

Son çeyrekte milliler, pes etmedi ve farkı eritmeye çalıştı. Ancak Sırbistan, skor avantajını korudu ve maçtan 79-70 galip ayrıldı.

Maçın İstatistikleri

Karşılaşmanın en skorer ismi Sırbistan’dan 20 sayıyla Jovana Popovic oldu. Sırpların diğer önemli oyuncuları ise 14 sayılık performans sergileyen Anja Spasojevic ve 13 sayılık katkısı olan Jelena Stankovic oldu.

Millilerde ise Tuana Vural 16 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Asya Barnes ise 11 sayılık katkısıyla diğer ön plana çıkan oyuncu oldu.

Millilerin Yol Haritası

Bu mağlubiyetle birlikte milliler, B grubunu son sırada tamamladı. Grubun diğer maçında ise Fransa, Macaristan’ı 70-50 yendi ve grubu lider bitirdi.

Milliler, son 16 turunda A grubunu ilk sırada tamamlayan Finlandiya ile eşleşti. Bu maç 15 Ağustos Salı günü saat 18:00’de oynanacak.

Millilerin rakibi Finlandiya ise grubunda oynadığı üç maçta da galip geldi ve sürpriz bir şekilde grubu lider bitirdi. Finlandiya’nın en önemli oyuncusu ise turnuvanın en skorer ismi olan Ada Forsström oldu. Forsström, üç maçta toplam 83 sayı attı ve maç başına 27.7 sayılık ortalamaya sahip oldu.

Millilerin Finlandiya karşısında galip gelmesi halinde çeyrek finale yükselecek ve çeyrek finalde C grubunu ikinci sırada bitiren İspanya ile eşleşecek.