Dünya

Pensilvanya’da Patlama: 4 Ölü, 1 Kayıp

Pensilvanya’nın batısında Cumartesi sabahı meydana gelen patlamada üç ev alev alev yandı, dört kişi öldü, bir kişi kayboldu. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Patlama Nasıl Oldu?

Allegheny İlçesi yetkilileri, Pittsburgh’un yaklaşık 20 mil (32 kilometre) doğusundaki Plum ilçesinde sabah 10: 30’dan kısa bir süre önce patlamanın meydana geldiğini söyledi. Patlama, üç evi tamamen yok etti ve en az bir düzine başka binada hasara yol açtı.

Yetkililer, patlama anında evde kimin olduğunu ve kimin ziyaretçisi olabileceğini tam olarak bilmediklerini, bu nedenle kayıp olduğu düşünülen kişilerin tam sayısını veremediklerini söylediler.

Patlamanın nedeni, Plum ve ilçe kolluk kuvvetleri ve ilçe itfaiye teşkilatı tarafından soruşturuluyor. Eyalet kamu hizmetleri komisyonu ve yerel kamu hizmetleri de olay yerindeydi.

Kurtarma Çalışmaları

Acil durum müdahale ekipleri, patlamadan sonra enkaz altında mahsur kalan insanları bildirdi. Yetkililer, üç kişinin hastanelere kaldırıldığını ve durumu kritik olan birinin tedavi altına alındığını söyledi. Diğer iki kişi ise taburcu edildi.

Yetkililer, çoğu ısı bitkinliği nedeniyle 20’den fazla itfaiyecinin değerlendirildiğini söyledi.

Acil durum yetkilileri, hava durumu ve müfettişlerin güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle Cumartesi gecesi operasyonları askıya aldı. Ekiplerin Pazar sabahı şantiyede çalışmalarına devam etmesi bekleniyordu.

Tanıklar Ne Anlattı?

Patlama, çevredeki komşular için de büyük bir şok oldu. Patlayan evin üç ev aşağısında oturan George Emanuele, kendisinin ve bir komşunun yangın kontrolden çıkmadan önce eve gittiklerini ve burada arka bahçede yatan bir adam bulduklarını ve onu evden sürüklediklerini söyledi .

Birkaç ev ötede oturan Rafal Kolankowski, patlamanın evinin camlarını kırdığını ve kendisini ve karısını yere düşürdüğünü söyledi . Kolankowski iyileşip oğlunu kontrol ettikten sonra dışarı çıktı ve bir kadın ona üst katta başka bir kadının olduğunu ve bodrumda bir adam olduğunu söyledi. Diğer kadın daha sonra beyaz küller içinde ortaya çıktı, ancak bodrumdaki şahıs henüz çıkmamıştı.

Kolankowski, “Bu sadece trajik, yani, bir savaş bölgesi gibi görünüyor – mahallemize bomba düşmüş gibi görünüyor ve bu çok talihsiz” dedi. “Dün bazı komşularla birlikteydim, doğru ve şimdi bu oluyor.”

İki bina aşağıda oturan Jeremy Rogers, alışverişte olduğunu ve evinde bir sorun olduğuna dair bir uyarı aldığını ve “etrafta uçuşan her türlü şeyi” gördüğünü söyledi . Ailesi güvenli bir şekilde dışarı çıkmayı başardı ve ailenin üç kedisini bulamamasına rağmen köpeğini kurtarmak için hızla içeri girmesine izin verildi.

Patlamanın Etkileri

Patlama, bölgedeki insanlar için büyük bir yıkım ve üzüntü yarattı. Patlayan evlerin sahipleri ve kiracıları, evlerini ve eşyalarını kaybetmenin yanı sıra sevdiklerini de kaybetmenin acısını yaşıyor.

Patlama ayrıca bölgedeki altyapıya da zarar verdi. Gazetecilere konuşan Plum Belediye Başkanı Harry Schlegel, patlamanın elektrik hatlarını, su borularını ve telefon hatlarını etkilediğini söyledi . Schlegel, patlamanın neden olduğu hasarın tam olarak belirlenmesi için zaman alacağını belirtti.

Patlama sonrasında bölgeye yardım etmek için çeşitli kuruluşlar da harekete geçti. Amerikan Kızılhaçı, patlamadan etkilenen insanlara barınma, yiyecek ve giyecek sağladı . Ayrıca, patlamada hayatını kaybeden veya yaralananların aileleri için de psikolojik destek hizmetleri sundu.