Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan temmuz asgari ücret açıklaması! Asgari ücret kaç TL’ye çıkacak? Yeni asgari ücret kaç dolar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kamu işçileri için müjdeyi vermiştir.. Şimdi de gözler temmuz ayında asgari ücrete gelecek ara zamma çevrildi. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında asgari ücreti dolar bazında ifade etti. Bunun üzerine Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması geldi.

Erdoğan 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zamda son noktayı bugün koydu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamasında kamu işçilerine refah payı dahil olmak üzere yüzde 45 zam ve en düşük kamu işçisinin maaşının da 15 bin TL olacağını söyledi. Bunun üzerine gözler asgari ücrete çevrildi.

ASGARİ ÜCRETTE SON DAKİKA

Temmuz 2023 asgari ücret zammındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni asgari ücret açıklaması geldi. Kamuda görev yapan işçi statüsünde çalışan çalışanlar için zam oranları belli oldu. Buna göre refah payının da eklenmesi ile birlikte maaşlara yüzde 45 zam yapıldı. En düşük maaş da 15 bin TL olarak belirlendi.

BAKAN BİLGİN: 500 DOLAR BAZINDA

Bakan Bilgin yaptığı son asgari ücret açıklamasında “Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak” diyerek çalışmaların hazır olduğunu belirtti.

ERDOĞAN’DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle birlikte emekli ve memur zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

“Enflasyon ve hayat pahalılığı sıkıntılarına karşı refah seviyelerini yükseltecek yeni düzenlemeler yapılacak. Enflasyon farkı ve refah payı hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar, onların hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, şu ana kadar da ezdirmedik. Gördüğünden geri koymayacağız, daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin tüm eksiklerini biz giderdiysek milletin tüm ihtiyaçlarını karşıladıysak bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak”