Editörün SeçtikleriEğitimGenel

Son 20 yılın en büyük müjdesi! Bugün belli oluyor: Binlerce kişi nefeslerini tuttu

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamasında son 20 yılın tek seferde yapılan en yüksek sayıdaki öğretmen atamasının bugün yapılacağını duyurmuştu. Binlerce kişi heyecanla beklemeye başladı. Gelen bilgiye göre 103 branştan 45 bin öğretmenin yeni görev yeri belli olmuş olacak.

Öğretmenler için ayrılan kontenjanın büyük bir kısmı deprem bölgesindeki okullar için ayrıldı. Atamada en fazla kontenjanın sınıf öğretmenlerine verileceği öğrenildi. İşte detaylar..

Bakan Özer geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Özer tek seferde en yüksek atamanın yapılacağını duyurdu.

EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ATANACAK

Atamada en fazla ağırlık sınır öğretmenlerine verildi. Toplamda 7 bin 878 kontenjan ayrıldı. Bunu rehberlik ve okul öncesi eğitim öğretmeni takip etti. Toplam da ise 45 bin öğretmen atanacak. +

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK

Bakan Özer, 45 bin öğretmen atamasına ilişkin yaptığı açıklamasında “Yaklaşık yüzde 50’sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ataması yapılan öğretmenler ise 1 Eylül itibarıyla yeni görev yerlerinde göreve başlayacak.