Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Altın fiyatlarında artık rüzgar tersine esiyor! Uzman isim açıkladı: Rakamı duyan kuyumcuya koştu

Altın fiyatları hareketliliğine devam ediyor. Fiyatlar son dönemlerde küresel gelişmelere bağlı olarak resmen rekor kırdı. Özellikle ons ve gram altındaki rakamlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ülkemizde büyün bir yatırım aracı olarak görülen ve tercih edilen son zamanda talep konusunda rekor seviyeleri görmeye başladı.

Uzmanların yaptığı açıklamasına göre altın fiyatlarında artık rüzgar resmen tersine esiyor. Uzman isim duyurdu! Bu hafta içerisinde ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıkladı. Son 16 senenin zirve rakamı görüldü. Durum böyle olunca da ons altın fiyatları 2080 doları aştı ve 253.000 rakamını gördü.

2 BİN DOLAR SEVİYELERİNE DÜŞTÜ

Enflasyon ile birlikte istihdam konusundaki iyileşmeler mayıs ayında da devam etti. Bu da altın fiyatlarına direkt olarak yansıdı. Altın fiyatlarındaki günlük kayıp artarak 2 bin dolar seviyelerine kadar düştü. Bu durum yatırımcıların dikkatini çekti.

TÜRKİYE’DEN TALEP ARTTI

FED faiz fiyatları sonrasında hızlı bir yükseliş gösteren altında gram fiyatı 1302 TL’ye kadar çıktı. Yatırım yapacak vatandaşlar da tercihini yine altından yana kullandı. Altına olan talep resmen rekor kırdı. Piyasalardan alınan son rakamlara göre külçe formundaki altın yılın ilk çeyreğinde 50 ton olarak tercih edildi.

GRAM ALTIN NE OLUR?

Ekonomide durum bu şekildeyken vatandaşlar gram altının nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Vatandaşların altına yönelmesi fiyatların daha da artmasına neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise ons altındaki desteğe değinirken, gram altının daha da arttığını belirtti.