Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Güzel haber gece yarısı geldi: Maaşlara zam! 100 TL – 750 TL arasında maaş artışı

Gece yarısından çalışanlara güzel haber geldi. Gelen son habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 700 bin kamuda çalışan işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için işçi sendikaları ile görüşme yapılacak tarihi duyurdu.

Çalışma Bakanı Bilgin, işyerlerinde “Beyaz Bayrak” uygulamasını başlattı. Bu uygulama ile sendikal örgütlenmeyi, devlete olan yükümlülükleri ve kayıtlı istihdamın artırılması amaçlanıyor. Bilgin, yaptığı açıklamasında 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için görüşme yaptıklarını ifade ederek Cuma günü TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile bir daha görüşeceklerini söyledi.

100 TL – 750 TL ÖDEME

Konuya ilişkin beyaz bayraklı olan işyerlerinde sosyal güvenlik primlerinde 1 puanlık indirim yapılacağı belirtildi. Bu indirim ise işçi başına aylık 100 TL ile 750 TL arasında olabileceği iddia ediliyor.

BEYAZ BAYRAK NE ANLAMA GELİYOR?

İşyerlerinde uygulanan beyaz bayrağın ne anlama geldiği merak ediliyor. Bu uygulama sayesinde çalışanların daha sağlıklı ve güvenli işyerlerinde olması amaçlanıyor. İşyerlerinde yasalara uygun olarak hareket edilerek hem çalışanlara iyi bir iş ortamı sunulduğunun hem de haklarının korunduğunun anlamına geliyor. Bu sebeple günümüzde beyaz bayrak uygulaması çok önemli.