Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

65 bin TL’ye otomobil satılıyor: Hepsi alıcısını bekliyor! Parası olan hemen kapıyor

Koronavirüs, küresel pandemi, doların artması ve Rusya-Ukrayna savaşı derken araç fiyatları resmen aldı başını gitti. Durum böyle olunca artık vatandaşlar sıfır araçlardan uzaklaşarak tercihlerini ikinci el araçlardan yana kullanmaya başladı. Ancak ikinci el araçlar bile dönemsel olarak sert bir şekilde yükseldiği için vatandaşların yüksek miktarlarda kredi çekerek araç satın almasına neden oluyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı devletin elinin altında olan bazı araçlar piyasanın çok daha aşağı fiyatına ihale usulü satılıyor. E-İhale sistemi ile uygun fiyata satılan araçlar son dönemlerde araç almak isteyenlerin en çok araştırdığı konular arasında!

UYGUN FİYATLARA ARAÇ ALMAK MÜMKÜN

Devletin elinde olan araçlar çok uygun fiyata ihale usulü satılıyor. E-İhale sistemi ile vatandaşlar sisteme kendi bilgileri ile giriş yaparak araçları inceleyip, fiyat teklifi sunabiliyor. Bu şekilde uygun fiyatlara araç sahibi olmak mümkün hale gelebiliyor.

KİMLER E-İHALE İLE ARAÇ ALABİLİR?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kimlerin araç satın alabileceği şu şekilde belirtildi:

  1. 18 yaşını doldurmuş, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve kanuni ikametgahı bulunan herkes ihalelere katılabilir. Bunun dışında İstekli veya vekil sıfatıyla işletme müdürlüklerine yapılacak ihalelere;
  2. a) İhalelere katılmaktan yasaklananlar,
  3. b) Tüm Bakanlık personeli ile bunların eşleri ve birinci dereceye kadar (birinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları,
  4.  (a) ve (b) bentlerinde sayılan şahısların sermayesinin çoğunluğuna sahip bulunduğu tüzel kişiler veya yönetim kurulunda görev aldığı tüzel kişiler, katılamazlar.
  5. İşletme müdürlüğünde görevli iken bu görevlerinden ayrılmış olanlar görevlerinden ayrıldıkları tarihten itibaren yapılacak ihalelere bir yıl süreyle giremezler.