Editörün SeçtikleriGenel

3 gün tatil oluyor: Belli oldu! Öğrenci ve veliler dikkat

Öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebi ile bütün Türkiye’de 19 Mayıs resmi tatil olacak. Peki, 18 Mayıs yarım gün mü? İşte detaylar

Öğrenci ve veliler son dönemlerde resmi tatilleri araştırıyor. Gelen son habere göre 19 Mayıs resmi tatil olduğu duyuruldu. Bu yıl tatile doyamayanlar resmi ve dini bayramlarla birlikte nefes almıştı. 1 Mayıs tatili sonrasında gözler 19 Mayıs’a çevrildi.

19 MAYIS NE ZAMAN?

Ülkemizde her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. Bu yıl ise Cuma gününe denk geliyor. Türkiye genelinde 19 Mayıs büyük bir coşku ile kutlanacak. Atatürk’ün çocuklardan sonra gençlere armağanı olan 19 Mayıs Cuma günü resmi tatil. O gün hem okullar hem de resmi kurumlar tatil olacak.

18 MAYIS TATİL Mİ?

19 Mayıs Cuma gününün resmi tatil olduğu duyuruldu. Peki, 18 Mayıs resmi tatil mi? Perşembe gününe denk gelen 18 Mayıs’ta bütün resmi kurumlar, hastaneler, okullar ve kamu kurumları normal olarak çalışacak ve yarım gün olmayacak.

19 Mayıs Cuma günü tam gün tatil olacak. 20 ve 21 Mayıs’ın da hafta sonuna denk gelmesi ile birlikte tatil 3 güne çıkmış olacak.