Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yatırım için hangisi: Gram, çeyrek mi yoksa külçe altın mı? İslam Memiş açıkladı

Son dönemlerde vatandaşın güvenli yatırımı olarak adlandırılan altın için vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Son günlerde altın fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşların daha da meraklanmasına neden oldu. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım amacıyla tercih edilebilecek altın türünü söyledi. İşte detaylar:

Altın fiyatlarına ilişkin araştırmalar 2 Mayıs Salı günü de devam ediyor. Altın almak ya da elindeki altınını satmak isteyenler piyasalardaki son gelişmeleri takip ediyor. Uzman isim İslam Memiş en çok kar getirebilecek altın grubu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YATIRIM AMACIYLA HANGİ ALTIN ALINMALI?

“Bugünlerde şu soru çok merak ediliyor” diyen Memiş, “Özellikle hangi altın gruplarını satın almalıyım; Çeyrek mi, Cumhuriyet mi, has altın mı, külçe altın mı? Çünkü yoğun talep karşısında veya piyasalarda karmaşa olduğu zaman işçilikler koyuluyor bu da vatandaşı veya altın alımı yapacak olan insanları zarara uğratıyor.” dedi.

Önce külçe altını gösteren Memiş, “Genellikle işçiliksiz satılır ama yoğun talep sonrasında buna da işçilik konuldu. Ya da paket gram altınlar var. Bunlar da en pahalısı olan işçilikli olanlar.” açıklamasını yaptı.

ASTAR ALTINI ÖNERDİ

“Benim tercih ettiğim grup astar altın dediğimiz çekili altın” diyen Memiş, “Astar altının daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Bugünlerde çeyrek altınlarda 40 lira, 50 lira, Cumhuriyet altınında 100 lira 150 lira işçilikler var” diyerek işçilik ödemek istemeyenlerin astar altının tercih edebileceğini söyledi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN