Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aracı olanlara 3 Mayıs duyurusu geldi: Son dakika duyuruldu! Trafiğe çıkan herkesi ilgilendiriyor

Trafiğe çıkan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Gelen bir son dakika haberine göre akaryakıta büyük bir indirim yapılacak. İndirimin miktarı ve ne zaman yapılacağı sektör yetkililerin tarafından açıklandı. İşte akaryakıtta indirim duyurusu ve merak edilenler..

Bayramda gelen indirimlere bu hafta bir yenisi daha eklenecek. Sektör yetkilileri tarafından aktarılan son habere göre motorin fiyatlarında 3 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 59 kuruşluk bir indirim yapılacak. Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte il il akaryakıt fiyatları

BENZİNE İNDİRİM BEKLENMİYOR

Motorin fiyatlarına 3 Mayıs Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 59 kuruşluk indirim yapılacağı açıklandı. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir indirim beklenmediği ifade edildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İSTANBUL

Benzin: 20.35 TL

Motorin: 19.70 TL

LPG (Otogaz): 10.63 TL

 

ANKARA

Benzin: 20.71 TL

Motorin: 20.05 TL

LPG (Otogaz): 10.64 TL

 

İZMİR

Benzin: 20.69 TL

Motorin: 20.13 TL

LPG (Otogaz): 10.39 TL