Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Türkiye için yeni petrol müjdesi: Petrol bulundu! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi veriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından önemli açıklamalar geldi. Bakan Dönmez, yaptığı açıklamasında Gabar Dağı’ndaki petrol üretim çalışmalarındaki son durumu verdi. İlk değerlendirmelerin olumlu olduğunu ifade eden Dönmez, petrol müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını ifade etti.

Eskişehir ilinden AK Parti milletvekili adayı olan Fatih Dönmez partisinin kentte gerçekleştirdiği seçim çalışmaları sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamasında, “An itibarıyla sondaj ve kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgileri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu müjdeyi vatandaşımızla paylaşacak”

“CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDEYİ VERECEK”

2022 yılı içerisinde Karadeniz’de büyük bir keşfi yaptıklarını ifade eden Dönmez, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana Çukurova’da biliyorsunuz, önemli bir petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde, Esma Çevik’in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Onu da kamuoyuyla paylaşmıştık. İki ay kadar önce de ekibimiz orada sondaj çalışmalarına başlamıştı. An itibarıyla sondaj ve kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgileri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu müjdeyi vatandaşımızla paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin”