Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Güzel haber sabah saatlerinde geldi! Kıyma alacak herkes akın ediyor: Artık o marketlerde kilosu 189 TL oldu

Sabah saatlerinde güzel haber duyuruldu. Kıyma alacakları yakından ilgilendiren fiyatlarla ilişkin Et ve Süt Kurumu’ndan açıklama geldi. Et ve Süt Kurumu yaptığı açıklamasında kıyma fiyatları 300 TL’den değil, 189 TL’den satışa çıkacak. İşte detaylar:

PERDER üyelerine ait mağazalarda etkin kilosunun 210 TL, kıymanın kilosunun ise 190 TL’den satılmasına karar verildiği duyuruldu. Et ve Süt Kurumu ile mutabakat yenilendi. Buna göre vatandaşlar ucuz kıyma ve et almaya devam edebilecek!

ET 210 TL, KIYMA 190 TL

Vatandaşlar son dönemlerde yükselen ve kıyma fiyatlarından şikayetçiydi. Kırmızı etin kilosu her geçen gün artmaya devam ederken, yenilenen mutabakata göre PERDER üyelerine ait olan mağazalarda etin kilosu 210 TL, kıymanın kilosu ise 190 TL’de satılmasına devam edileceği açıklandı.

RAMAZAN AYI BOYUNCA UYGUN FİYATTAN ULAŞTI

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yöntemim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere tarafından geldi. Güzeldere kırmızı et konusunda yaşanan bu gelişmelere ilişkin, “Varılan mutabakat neticesinde İstanbul’da faaliyet gösteren PERDER üyesi perakende zincir marketler olarak, Et ve Süt Kurumundan tedarik ettiğimiz karkas etlerden elde edilen kıyma ve kuşbaşı etleri ramazan ayı boyunca tüketicilerimize uygun fiyattan ulaştırdık”

KİLOSU 210 TL’DEN SATILACAK

“İstanbul PERDER olarak, tüketicilerimizden gelen yoğun talep üzerine, Et ve Süt Kurumu ile yinelenen mutabakat sonucunda kampanyaya dahil olan 30 üyemize ait 1.056 mağazada kıymanın kilogramının 190 TL’den ve kuşbaşı etin kilogramının 210 TL’den satılmasına devam edilmesi kararı almış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.