Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

ERDOĞAN DUYURMUŞTU! Doğal gaz faturalarına indirim: 1800 TL indirim müjdesi netleşti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğal gaz müjdesi vermişti. Bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz olarak verilecek. 1 ay ise faturalardan ücret alınmayacak. Vatandaşlara verilen her ay 25 metreküplük doğal gazın verilmesi ise bir ayda 150 TL, bir yılda ise toplam da 1800 TL indirim yapılmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gaz müjdesini vermesinden sonra detaylar belli olmaya başladı. Zonguldak Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazını Devreye Alma Töreni’nde yaptığı açıklamasında doğal gaz müjdesini vermişti. 1 yıl boyunca gazın 25 metreküplük kısmını ücretsiz vereceklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz” demişti.

BİR AY BOYUNCA ÜCRETSİZ

1 aylık ücretsiz faturasız gaz dönemi 20 Nisan tarihinde başladı. 20 Nisan’dan itibaren kesilen fatura tutarı sıfır olarak gelecek. Ancak 19 Nisan ve öncesinde kesilen faturalar için ücretsiz dönem bir sonraki ay başlayacak.

ATV’nin aktardığı habere göre 20 metreküplük gaz kullanıldı. Kalan 5 metreküplük gaz bir sonraki aya aktarılmayacak. Bir sonraki ayda tanımlanan fatura için 25 metreküplük hakkınız olacak.

Bu durumda her ay faturalarda 150 TL’lik bir indirim yapılmış olacak.