EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

AK Parti’den yeni seçim yatırımı: En düşüğü 4.003 en yükseği 8.006 TL! Daha çok kişi yararlanabilecek

Seçimin yaklaşması ile birlikte güzel haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son habere göre AK Parti’den yeni seçim yatırımı duyuruldu. Hazırlıkların devam ettiği ifade edildi. En düşüğü 4.003 TL en yükseği 8.006 TL olan işsizlik maaşında değişikliğe gidilecek. Daha çok kişinin bu ödemeden yararlanabileceği belirtildi. Detaylar haberimizde

AK Parti seçim beyannamesinde yeni bir detay ortaya çıktı. Gelen habere göre vatandaşların işsizlik sonrasındaki hayatının kolaylaştırılması adına işsizlik maaşında değişiklik yapılacağı belirtildi. Part time işlerin önü açılacak ve daha çok kişinin işsizlik maaşı almasına sağlanacak.

EN YÜKSEĞİ 8.006 TL İDİ

Bu yıl en az 4 ay çalışan bir işçi işsiz kalıp gerekli şartları taşıması halinde en düşük işsizlik maşı olan 4.003 TL alacak. En yüksek ödeme ise 8.006 TL olacak. Ödemelerden aynı zamanda binde 7,59 oranında vergi kesintisi yapılacak.

İŞSİZLİK MAAŞININ ŞARTLARI NELER?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

-Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

-Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

-Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Yapılacak olan düzenleme ile birlikte işsizlik maaşına erişimin daha kolay olacağı ifade edildi. Sabah’ın aktardığı habere göre gençlere esnek çalışma koşullarının sunulacağı ve mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları oluşturulacağı belirtildi.