Editörün SeçtikleriEkonomi

Nisan ayı memur ve emekli maaşları! Yeni maaşlar tek tek belli oldu! İşte maaşlara yapılan zam miktarı

2023 yılına girdiğimiz günlerde emekli ve memur maaşları için yapılacak zam oranı kesinleşmişti. Emekli ve memur vatandaşlar için zam oranı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. 2 zam ile birlikte yüzde 114’ün üzerinde bir artış oldu. Şimdi de gözler temmuz zammına çevrildi.

Konuya ilişkin Sabah’tan Mete Dirice’nin aktardığı habere göre 3 aylık enflasyon farkı kesinleşti. Emekli ve memur maaşları için 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Ancak kesin zam miktarı için 6 aylık enflasyon farkının belli olması gerekiyor.

ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına zam gelmişti. 5 bin 500 TL olan emekli maaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi ile 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Aynı zamanda emekli bayram ikramiyelerine de zam gelmiş yeni rakam 2 bin TL olarak açıklanmıştı.

TEMMUZ AYINDA MEMUR VE EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları zamlı maaşların belirlenmesinde büyük önem oynuyor. Emekli ve memurlar için zam miktarları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Zam oranının önümüzdeki aylarda şekillenmesi bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarının dışında asgari ücret için de ara zam müjdesi verildi. Ocak ayında yüzde 54’ten fazla bir artış yapılarak asgari ücret 8 bin 506 TL olarak güncellenmişti.

2023 yılı 3 aylık enflasyon rakamları ve zam oranları şu şekildedir:

3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52

3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52

Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

Memur enflasyon farkı: Yüzde 4,52

3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52