Editörün SeçtikleriGündemKamu Personelleri

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Seçimden sonra tamamen kaldırılacak! Son dakika açıklandı

Türkiye 31 gün sonra sandık başına gidiyor. Seçim sonrasında partiler atacakları adımları tek tek kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Sandığın 2 güçlü ismi olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak vaadi milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak vadi vatandaşları heyecanlandırdı. 2 parti tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra işe girişlerde mülakat artık kaldırılacak. Kamuya personel alımları KPSS ile olacak.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Alımları sınavdaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Kılıçdaroğlu ise “Size sözüm söz. Devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS’den ne aldıysanız atamasını yapacağız” diye konuşmuştu.

Buna göre 2 partiden birinin kazanması halinde 14 Mayıs tarihinden sonra kamuya işe alımlarda mülakat tamamen kaldırılmış olacak.

SEÇİMDEN SONRA KALDIRILACAK

Kamuda mülakat hayata geçtiği ilk dönemlerde pek çok kişi tarafından eleştirilmişti. Özellikle KPSS’de yüksek puan alanlar mülakatta elenmekten şikayetçiydiler. Memur olmak isteyenler için mülakat engeli seçimden sonra kaldırılacak.