Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Peş peşe kararlar açıklandı: Okullar tatil edildi! O illerde bugün okullar kapalı olacak

Türkiye nisan ayına girmesi ile birlikte sağanak yağışların etkisi altına girdi. Gelen bir son dakika haberine göre sağanak yağış sebebiyle o illerimizde okullara 1 günlük ara tatil verildi. Konuya ilişkin açıklamalar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından peş peşe yapıldı.

Yapılan son açıklamaya göre Şırnak ve Hakkari illerimizde sağanak sebebi ile eğitime 1 günlük ara verildi. Açıklamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

1 GÜNLÜK ARA TATİL YAPILACAK

Yapılan açıklamada, “Yoğun sağanak nedeniyle merkez ve merkez ilçelere bağlı belde ile köylerdeki okul kademelerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli olan kamu görevlilerinin de idari izinli olacağı ifade edildi.

HAKKARİ’DE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bir diğer açıklama da Hakkari için geldi. Hakkari’de olumsuz hava koşuları sebebiyle eğitime bir günlük ara verildiği açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada kent genelinde etkili olan yoğun sağanak sebebiyle yarın, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları, özel eğitim kursları, Halk Eğitim, Rehberlik ve Araştırma ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim öğretime 1 günlük ara verileceği belirtildi.