EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: Hesaplamalar hız kazandı! Asgari ücret 10 bin TL üzeri..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari ücret ara zam için tarih vermişti. Şimdi ise gözler yapılacak zam oranlarına döndü. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman ise yaptığı açıklamasında 3 ayrı ihtimal üzerinde durarak rakamları açıkladı. Buna göre eğer yüzde 5,20 ve 25’lik bir zam yapılması halinde asgari ücret 10 bin TL’nin üzerine çıkabilir. İşte detaylar..

Son olarak EYT ve emekli maaşı düzenlemesinden sonra gözler asgari ücrete çevrildi. Temmuz ayı için ek zam müjdesi verildi. Erdoğan asgari ücret için Temmuz ayını işaret ederken milyonlarca çalışan nefeslerini tutarak beklemeye başladı. Duman, yaptığı hesaplamalarda en düşük asgari ücretin 9 bin TL’nin üzerinde olacağını belirtti.

İHTİMALLER MASADA

Hükümet seçimden önce pek çok konuda düzenleme yaptı. EYT ve emekliler için peş peşe müjdeler geldi. Geçtiğimiz yıl ilk defa asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Zam müjdesi bu yıl da geldi. İşte asgari ücret için konuşulan o ihtimaller..

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAMLAR

Asgari ücret için yüzde 15, 20 ve 25’lik zam sonrasında en düşük asgari ücret miktarı 9 bin TL’nin üzerine çıkıyor. Duman açıklamasında yüzde 15 zam yapılırsa asgari ücret 9 bin 783 TL, yüzde 20 yapılırsa 10 bin 200 TL ve yüzde 25 zam yapılırsa 10 bin 433 TL olarak belirlenecek.