EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Gram altın rekor kırmıştı: İslam Memiş artık gram altında yeni normal bu dedi: O rakamı ve tarihi açıkladı

Geçtiğimiz günlerde gram altın fiyatları rekor kırmıştı. Fiyatların hızlı ve sert bir şekilde yükselmesi sonrasında bugün yeni rakamına ulaştı. Fiyatların yükselmesinden sonra vatandaşlar altın fiyatları için araştırmalara başladı.

Konuya ilişkin açıklamaları yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama geldi. Memiş, haziran ayını işaret ederek, “Artık altın fiyatları için yeni normal aralığı 1400 – 1500 TL olacak” dedi.

ACELE ETMEYİN

Memiş, altını olanları uyardı. Bozdurulması için acele edilmemesi gerektiğini belirten uzman isim, “Yükselişler hızlı bir şekilde Haziran’dan sonra devam edecek. Artık altın fiyatları için yeni normal 1400 – 1500 TL aralığı olacak” dedi.

TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ BEKLENİYOR

ALB Yatırım tarafından yapılan altın analizinde ise, “ABD’de, bankacılık krizinin durgunluk korkularını beslemesi ve son açıklanan ekonomik verilerin beklenti altında kalmasıyla birlikte, dolar endeksinde (DXY) gerileme ve altın fiyatlarında yükseliş yaşanıyor. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam beklentilerin altında kalırsa, altında yükseliş ivmelenebilir” denildi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI