Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Enflasyon rakamları açıklandı: Nisan ayı zam oranı belli oldu! Asgari ücretli, memur ve emekliye müjde.. Rakamlar belli oldu

Tüm çalışanlar her ayın başında açıklanan enflasyon oranlarını yakından takip ediyor. Mart ayı enflasyon rakamları bu sabah belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre 2023 Mart enflasyon oranı aylık olarak yüzde 2,29 olarak artış gösterdi. Enflasyon oranlarındaki son dakika gelişmesi ve maaşlardaki etkisi haberimizde:

Merakla beklenen TÜİK enflasyon verileri açıklandı. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarında belirleyici bir etkisi olan enflasyon verilerinde mart ayı rakamları açıklandı. Buna göre TÜFE aylık yüzde 2,29 arttı, enflasyon bazı etkisi ile yüzde 50,51 seviyesine kadar geriledi.

ZAM ORANI NETLEŞTİ

Emeklilere yapılan 2 bin TL’lik zam sonrasında diğer çalışanlar da maaşları için zam beklemeye başladı. Ekonomi yönetimi memur zammı ile asgari ücret zammı için enflasyon verilerini işaret ederek Temmuz ayını gösterdi. Bu da enflasyon verilerinin heyecanla beklenmesine neden oldu.  Önceki açıklamalara göre Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat’ta ise yüzde 3,15’lik artış gösteren enflasyon yıllık bazda yüzde 55,18’e seviyesinde gerçekleşmişti. Mart ayındaki yüzde 2,29’lık artış ile SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 3 aylık zam oranı yüzde 12,52, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 13,52 oldu.

ASGARİ ÜCRETLİYE GÜZEL HABER

Bu yıl asgari ücret yıl başında net 8 bin 506 TL olarak belirlenmişti. 3 aylık enflasyon rakamına göre asgari ücrete en az bu oranda zam bekleniyor. Ekonomistlerin yaptığı açıklamaya göre temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam sonrasında maaşların 10 bin TL ve üzeri olacağı iddia ediliyor.