Editörün SeçtikleriGenelKültür-sanat

RTÜK’ten şaşırtan ceza: Sosyal medyada tepkiler gecikmedi! O diziye 5 hafta yayın durdurma cezası verildi

Son dönemlerde dikkat çeken dizilerden biri olan Show TV’nin dizilerinden Kızılcık Şerbeti ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bazı sahnelerinden dolayı eleştirilen Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından 5 hafta yayın durdurma cezasının verildiği açıklandı. Konu sosyal medyada kısa süre içerisinde gündem oldu. Twitter’de dizinin adına TT açılırken, durum en çok konuşulan konular arasına girdi.

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Müjde Uzman, Sibel Taşçıoğlu, Ceren Yalazoğlu Karakoç ve Settar Tanrıöğen gibi pek çok önemli ismin rol aldığı Kızılcık Şerbeti dizisi her hafta gündem olmaya devam ediyor. Dizinin adına açılan etiket kısa süre içerisinde TT oldu.

RTÜK tarafından verilen dizi hem izleyenler hem de dizi oyuncuları tarafından tepki ile karşılandı.

BAŞROLLER TEPKİ GÖSTERDİ

Dizinin başrolü Sıla Türkoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Toplumumuzda kadınlarımızın yaşadığı acı gerçeklerle yüzleştirdiğimiz ve susan kadın karakterler göstermediğimiz için mi?” derken Doğukan Güngör de “Biz nice hikayeler anlatmaya devam edeceğiz. Kadın erkek ayrımı yapmadan insanı insan olduğu için severek” ifadelerini kullandı. Müjde Uzman ise “Sanat; eleştirir, ayna tutar. İyiye, güzele olan algıyı ve ilgiyi geliştirir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Biz, buradayız” dedi.

Dizi ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde: