EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

Milyonlarca kişiye müjde: Kişi başı 300 bin TL hibe verilecek! Bakanlık resmen duyurdu

Milyonlarca kişiye müjde verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından güzel haber geldi. Yapılan açıklamaya göre kadın üreticilere 300 bin TL hibe verilecek. Detaylar da belli oldu. İşte kadınlara verilen hibe desteğinin detayları:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı deprem bölgesinde olan kadınlara güzel haberi verildi. Desteklerini peş peşe açıklayan bakanlık kadınlara hibe garantisi veriyor. Buna göre 300 bin TL’ye kadar sübvansiyonlar destekleme yapılacak.

57 YAŞAM MERKEZİ KURULACAK

Deprem bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin’de 57 yaşam merkezi kurulacak. Bu bölgelerde fikirleri olan gençler ve kadınlar fikirlerini hayata geçirmek için eğitim alabilecek.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Bakanlık yaptığı açıklamasında Sosyal Girişim, Güçlendirme ve Uyum projesi kapsamında açılan yarışma ile şirketler üretime başlayacak. Bölgede kadınlar hem zanaat öğreniyor hem de gelir elde edebiliyor. Teknoloji Bakanı Bakan Varank yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

“Onların da üretime katılabilmesi için Avrupa Birliği ve Dünya Bankası ile yürüttüğümüz SEECO Projesi var. Depremzede kardeşlerimizin buralarda ürettikleri bütün ürünlere alım garantisi veriyoruz. Bu sayede depremzede vatandaşlarımız çalışıp para kazanabilecek. Biz bu planı da devreye soktuk. Konteyner kentlerde, çadır kentlerde yaptıkları hem üretimlerine destek veririz hem de ürünlerini satın alırız”